Pravila in pogoji


Izdajatelji radijskih postaj, ki delujejo pod okriljem družbe Next Media, so soglasno sprejeli

SPLOŠNE POGOJE POSLOVANJA DRUŽBE NEXT MEDIA

1. Uvodne določbe

Družba Next Media (v nadaljevanju: Next Media) je sprejela splošne pogoje poslovanja, ki jih uporablja pri komuniciranju s tretjimi osebami (v nadaljevanju posamezniki). Splošni pogoji so javno objavljeni na spletni strani www.nextmedia.si.

Besedilo veljavnih Splošnih pogojev zavezuje vse stranke, ki vstopajo v pravna razmerja z Next Medio. Šteje se, da je posameznik seznanjen s Splošnimi pogoji in da na njih pristaja.

2. Zbirke osebnih podatkov

Radio Center d.o.o. in Next Marketing d.o.o., ki obdelujeta osebne podatke za Next Medio (v nadaljevanju: upravljalca osebnih podatkov) zbirata osebne podatke posameznikov, ki sta jih zbrala iz javno dostopnih virov ali v okviru zakonitega opravljanja svoje dejavnosti, med drugim organizacije nagradnih iger, kjer zbirata osebne podatke sodelujočih v nagradnih igrah in jih vpišeta v svojo bazo. Osebni podatki, ki jih zbirata so: ime, priimek, datum rojstva, kraj bivanja, e-mail ter telefonska številka.

Radio Center d.o.o. in Next Marketing d.o.o. bosta kot upravljalca osebnih podatkov, pridobljene osebne podatke vseh, ki bodo sodelovali v nagradnih igrah, uporabljala, shranjevala in varovala v skladu z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov: Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo) ter da jih, razen pod posebnimi pogoji iz vsakokrat objavljenega pravilnika za posamezno nagradno igro, ne bosta posredovala tretjim osebam.

Šteje se, da je s prijavo v nagradno igro sodelujoči seznanjen, da upravljalca in njeni pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov, njegove osebne podatke obdelujejo in si jih medsebojno posredujejo za namen izvajanja nagradne igre, podelitve nagrade in neposrednega trženja.

Osebni podatki, ki jih upravljalca uporabljata za neposredno trženje se hranijo do preklica oz. največ 5 let. Podatki o nagrajencu pa se hranijo do poteka zakonskega roka hrambe, če je vrednost nagrade višja od 42 EUR oziroma do izpolnitve namena, za katerega so bili posredovani. Osebni podatki, ki se zbirajo izključno za namen izvedbe posamezne nagradne igre (npr. registrska številka), pa se brišejo po koncu nagradne igre.

Posameznik ima pravico do seznanitve in dostopa do lastnih osebnih podatkov. Prav tako lahko zahteva popravek, izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ter uveljavljati pravico do prenosljivosti podatkov. Svoje pravice posameznik lahko uveljavlja na naslovu pr@radiocenter.si.

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov ima sodelujoči pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, v primeru suma kršitve pravic sodelujočega oziroma v primeru suma kršitve določb Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ter Zakona o varstvu osebnih podatkov.

S prijavo v nagradno igro, ki jo organizirata Radio Center d.o.o. in Next Marketing d.o.o. za Hitradio Center ali Rock Radio (v nadaljevanju: organizator) sodelujoči izrecno soglaša z objavo svojega imena in priimka na spletni strani Hitradia Center oziroma Rock Radia v primeru, da bo v nagradni igri nagrajen. Organizator bo z namenom marketinga, reklamiranja in promocije podelitev nagrade fotografiral in snemal ter foto in video posnetke objavil na svojih medijskih oz. komunikacijskih kanalih. Organizator ima nad posnetki ter fotografijami stalne in neomejene pravice, tako teritorialno kot časovno ter kakorkoli drugače brez omejitev in neodplačno.

3. Shranjevanje osebnih podatkov

Upravljalca Radio Center d.o.o. in Next Marketing d.o.o. se zavezujeta, da bosta vse osebne podatke poslušalcev oziroma sodelujočih v nagradnih igrah varovala v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter da jih ne bo posredovala tretjim osebam, razen njenim pogodbenim obdelovalcem.

4. Omejitev reproduciranja vsebin

Članki, slike, posnetki in druge vsebine objavljene na spletnih straneh www.radiocenter.si ter www.rockradio.si ali v programu Hitradia Center ter Rock Radia, so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Vsebovati morajo vsa opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez navedbe vira.

5. Znamki Hitradio Center ter Rock Radio

Znamki Hitradio Center ter Rock Radio in njuna logotipa so zaščiteni pri Uradu za intelektualno lastnino in so last družb Radio Center d.o.o., Železna cesta 14, 1000 Ljubljana ter Next Marketing d.o.o., Železna cesta 14, 1000 Ljubljana. Vsaka zloraba znamke ali logotipa Hitradia Center oziroma Rock Radia bo imela kazenskopravne ali/in odškodninske posledice.

6. Piškotki na spletnem mestu radiocenter.si ter rockradio.si

Upravljalca spletnih mest na radiocenter.si ter rockradio.si, Radio Center d.o.o. ter Next Marketing d.o.o. uporabljata spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij.

Piškotki so male tekstovne datoteke, ki jih spletne strani shranijo v vašo napravo (osebni računalnik, pametni telefon, tablica) in vam na ta način zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom vašega brskalnika, ki lahko shranjevanje omeji ali onemogoči. Piškotki so časovno omejeni. Brskalnik vam omogoča, da se sami odločite ali boste dovolili njihovo shranjevanje na vaši napravi:

• Google Chrome
• Mozilla Firefox
• Opera
• Safari
• Internet Explorer

Upravljalec spletnega mesta skrbi, da spletni strani radiocenter.si ter rockradio.si shranjujeta piškotke v skladu z vsakokrat veljavnim zakonom.

Več o piškotkih, ki jih uporabljata spletni mesti, lahko preberete tukaj.

7. Sprememba splošnih pogojev

Next Media si pridržuje pravico spremembe Splošnih pogojev. Spremembe bodo objavljene na spletni strani www.radiocenter.si in www.rockradio.si vsaj 30 dni pred začetkom njihove veljavnosti.

8. Izključitev odgovornosti

Next Media zavrača vsakršno odgovornost za škodo, ki bi lahko ali je nastala posameznikom zaradi vsebin objavljenih na spletni strani www.radiocenter.si in www.rockradio.si ali vsebin objavljenih v programu Hitradia Center ter Rock Radia.

9. Vprašanja in reklamacije posameznikov

Za posamezna vprašanja ali reklamacije se posamezniki lahko obrnejo na telefonsko številko 02 290 99 98 (med 9. in 13. uro).

Ljubljana, 1. 9. 2021

×
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Zapri
Sprejmi